top of page
Energisparing
Både i pose og sekk

Det har lenge vært kjent at forbedret glasskvalitet er privatøkonomisk lønnsomt. Nå har vi fått markedsorienterte energipriser. Det gjør det svært lønnsomt å legge inn ekstra glasskvalitet. Det er all grunn til åtro at energiprisene vil stige i åra som kommer, fordi våre naboland har hatt høye priser i mange år.

 

Hva får du i tillegg?

Jo – du får et bedre inneklima fordi glassflatene mot rommet ikke blir så kalde med velisolert rute. Den kalde trekken som vi kaller kaldras, blir mindre merkbar. Faren for innvendig kondens er også redusert. Ved store glass og spesielt for høye glass vil kaldraset få stor fart og flyte inn over gulvet og gi følelsen av at det trekker på beina. Her er det viktig med trelags energiglass med gassfylling for å skape et lunt og behagelig rom. Merutgiften er raskt inntjent, som tabellen viser. For større prosjekter må egne beregninger utføres.

 

Energifanger

Energiglasset er også en energifanger som slipper inn kortbølget solvarme, men holder på den langbølgede varmestrålingen fra lamper og ovner. Den isolasjonsverdien som er oppgitt, er uten hensyn til innsluppet solvarme. Mineralull og annen ugjennomsiktig isolasjon slipper ikke solvarmen inn. Glassets positive drivhuseffekt vil derfor påvirke energiregnskapet i riktig retning.

 

Glassfabrikkens Solstopp klasser

 

EnergiStopp 1

2 lags energiglass - U=1,4W/m2K

 

EnergiStopp 2

2 lags energiglass med argon - U=1,1W/m2K

 

EnergiStopp 3

3 lags med 2 energiglass og argon - U=0,7W/m2K

 

EnergiStopp 4

3 lags med 2 energiglass og krypton - U=0,5W/m2K

 

Pilkington glassfakta 2018

Pilkington Optitherm S3

Glassfakta 2018 – Energisparing

 

Relaterte linker

Glassfabrikkens brosjyre – Glassvalg

bottom of page